Свеже воће и поврћа не само да су укусни, већ су и богати хранљивим састојцима који су есенцијални за наше здравље. Али како продужити век трајања ових намирница и сачувати њихову свежину што дуже?
Правилно складиштење
Воће и поврће треба складиштити на одговарајућим температурама како би се спречило прерано кварење.
Неке намирнице попут парадајза и краставца боље је чувати на собној температури, док другим попут јагода и спанаћа прија хладнија температура фрижидера.
Употреба херметичких посуда
Херметички затворене посуде или вреће могу помоћи у очувању свежине воћа и поврћа тако што
спречавају контакт са ваздухом и продужавају век трајања.
Пазите на етиленско воће
Воће попут јабуке, банане и авокада отпушта гас етилен који може убрзати процес сазревања другог воћа и поврћа у близини. Држите их одвојено од осталих намирница или користите етиленске филтере како бисте смањили овај ефекат.
Правилно прање и чишћење
Пре чувања воћа и поврћа, битно је правилно их опрати и осушити како би се уклониле бактерије и продужио век трајања. Како се правилно пере воће прочитајте овде.
Ако желиш да уживаш у најквалитетнијим намирницама код куће, ми смо ту да ти помогнемо! Воће и поврће можеш поручити већ данас путем maila trebovanjaazbuka@gmail.com или телефона на 064 6455 949.